Onderstaand vind je de inhoud van het door jou gekozen huiswerk!
Taal: Nederland
Geboren: 01-07-1949
 
Kwaliteit van het verslag:
Beoordeling: 3.5/5
(24 stemmen geplaatst)

100% TimboektoeTitel van het boek: 100% timboektoe

Schrijver: Carry Slee

Jaar van uitgave:2004

Uitgever: Premetheus

Datum van inleveren:20 november ’06

Ik heb dit boek zelf niet gekozen, mijn moeder neemt altijd boeken mee van de bibliotheek en ik was net klaar met deze dus vandaar dat ik het over dit boek doe, mijn favoriete genre is realistisch want dat gaat meer over het dagelijkse leven. Dit boek is ook realistisch, en die de titel past goed bij het boek want de camping heet ook Timboektoe, het gaat gewoon alleen maar rond de naam: Timboektoe

Mijn boekverslag gaat over 100% Timboektoe. Dit boek komt uit de serie Timboektoe, deze serie bestaat nog niet zo lang. Het eerste boek was See you in Timboektoe het tweede is deze: 100 % Timboektoe. Deze serie gaat over een familie die verhuisd is naar Frankrijk om daar een camping te starten. Het verhaal gaat verder na het einde van See you in Timboektoe.

100 % Timboektoe:

De eigenaar van de camping is Ad. Hij heeft een gezin: zijn vrouw, zijn dochter Isa, zijn zoon Kars. Ook woont de oma van Kars en Isa bij hem thuis. Ad zorgt er voor dat alles geregeld is op de camping. Zij vrouw zorgt er voor dat de camping heel erg bekend wordt, dus zij zorgt voor publiciteit. Isa en Kars zorgen voor de activiteiten, zoals de disco. Met de disco is het boek See you in Timboektoe geëindigd.

Na de disco komt Kars er achter dat er geld is gestolen. Het geld lag in het kantoortje van zijn vader Ad. Het moest iemand zijn die toegang heeft op het kantoortje. Veel vrienden van Kars en Isa konden het gedaan hebben. En zo’n vriend is Romeo. Kars schrikt zich dood als Romeo opeens een nieuwe camera heeft. Hij denkt dat Romeo het geld heeft gejat. Jules is een jongen die bij de vorige eigenaar altijd klusjes deed, hij schrok zich dood toen Romeo verdacht werd. Hij was er net achtergekomen dat zijn vader het gedaan had. Hij nam de schuld op zich. Jules komt in grote problemen, de mensen denken nu dat hij het heeft gedaan, zijn vader is dronken en hij zelf loopt in het gips. Ondertussen zijn er nieuwe gasten aangekomen op de camping, 2 daarvan zijn Axel en Madelon. Het zijn 2 verwende nesten die stoer doen. Ze voeren het vriendje van Isa dronken bij de rivier. En dan gaat Madelon met hem zoenen. Justin het vriendje van Isa wou eigenlijk niet zoenen maar omdat hij dronken was ging dat vanzelf. Isa zag het en was heel erg verdrietig en boos. Zij dacht dat Justin niet meer van haar hield. Daarom ging zij hem jaloers maken door de knappe activiteitenbegeleider, Kylian te versieren, maar dat mislukt, later vertelt Kylian dat hij gay is.

Er word een paar dagen later een barbecueparty georganiseerd en daar zorgt Kylian ervoor dat Justin en Isa weer bij elkaar komen.

Isa speelt samen met haar broer de grootste rol in dit verhaal.

Ze is een gevoelig meisje die veel van haar vriendje houd, kars doet zich een beetje voor alsof hij niet van meiden houd maar later komt daar verandering in. Ik zou niet weten hou ze er beiden uit zien, er komen geen plaatjes in het boek voor. Er zijn momenten dat Isa boos is op haar vriendin, want die heeft haar laten stikken omdat zij verkering had met Isa’s broer, Isa heeft haar daarna recht in haar gezicht gezegd:’ zijn wij nou vriendinnen of laat je mij stikken!?’ gelukkig is dat ook weer goed gekomen. Kars heeft ook wel uitvallen dat hij zomaar zijn vriend beschuldigt, bijvoorbeeld van het gestolen geld:’ jij hebt het geld gestolen, jij koopt zomaar uit de losse pols een camera! Ontken maar niet, klootzak’ ( excuus voor het taalgebruik )

Ik vond het een leuk verhaal, leuk bedacht, het kan echt gebeuren en de spanning blijft, het is grappig en is een mooi boek.

Het op een neer gaan met ruzie’s en conclusies trekken sprak me wel aan omdat dat ook het spannends was, Of ik iemand van hun te vriend zo willen hebben, nee ik denk het niet, zomaar iemand beschuldigen vind ik wel wat grof hoor.

Copyright (C) 2002-2014 Leerlingen.com - Adverteren op Leerlingen.com - Privacy beleid