Onderstaand vind je de inhoud van het door jou gekozen huiswerk!
Kwaliteit van het verslag:
Beoordeling: 4/5
(1 stemmen geplaatst)

Oude liefde roest niet

Algemeen:

1. Naam:

Klas:

2. Datum:

3. Titel: Oude liefde roest niet

Oorspronkelijke titel: The boy next door

4. Auteur: Josie Lloyd & Emlyn Rees

5. Soort boek: Roman

6. Jaar van uitgave: 2001

7. Uitgever: De Arbeiderspers, Amsterdam

8. Aantal bladzijden: 267

Opbouw:

9. Er zijn 8 hoofdstukken en ze zijn om de beurt getiteld met Fred, Mickey, Fred enzovoort.

10. Er zijn geen illustraties

Inhoud:

11. De hoofdpersonen zijn Fred & Mickey

Fred Roper: hij is ongeveer 31. Hij is van plan te gaan trouwen met Rebecca, zijn verloofde. Vroeger was hij heel avontuurlijk.

Mickey Malone: ze is een jaar of 30, en heeft een zoontje, Joe, van 9. Ze heeft een eigen bloemenwinkeltje en ze is best chaotisch. Ze was vroeger ook heel erg avontuurlijk, en altijd beste vriendjes met Fred.

Rebecca: de verloofde van Fred. Volgens Fred een knappe vrouw, en een eigen willetje. Ze weet niet van Mickey’s bestaan af totdat Fred & Rebecca Mickey tegenkomen, zelfs dan vertelt hij haar nog niet wat hij voor haar voelde, en nog steeds voelt.

Miles: Hij is de vader van Fred en eigenaar een nachtclub. Hij is vaak weg, hij zit in het criminele circuit. Hij rijdt zichzelf dood tegen een boom, omdat de politie achter hem aanzit.Mickey spreekt mij het meeste aan, omdat ze goed voor zichzelf kan zorgen en heel onafhankelijk is.

12. Het feit dat Mickey & Fred elkaar uit het oog verloren en als ze elkaar dan weer ontmoeten ze nog steeds gevoelens voor elkaar hebben

13. Achterkant van het boek

De jaren zeventig in het slaperige Engelse stadje Rushton. Mickey Malone en Fred Roper wonen naast elkaar en delen alles samen. Ze weten zeker dat er nooit iets tussen hen zal komen. Maar dat loopt anders en ze verliezen elkaar uit het oog.

Vijftien jaar later maakt Mickey een nieuwe start in haar leven. Ze opent een klein bloemenzaakje in Londen. Ze is een chaotische maar liefdevolle alleenstaande moeder, die haar best doet haar werk te combineren met een geregeld gezinsleven. Fred is klaar voor een nieuwe fase in zijn leven: het huwelijk. Hij gaat over enkele maanden trouwen met zijn fantastische vriendin. Maar dan loopt hij Mickey tegen het lijf...

Terwijl ze hun oude vriendschap nieuw leven inblazen, weet Mickey niet zeker of Fred nog steeds alleen maar 'die jongen van hiernaast' is. En Fred vraagt zich af of hij wel zo gelukkig is, en of het waar is dat je eerste liefde nooit over gaat.

Samenvatting

Mickey is moeder van Joe, en ze heeft een bloemenwinkeltje in Londen, Fred woont met Eddie in een flatje, en is verloofd met Rebecca. Ze staan op het punt om te gaan trouwen. Mickey en Fred waren vroeger buren, en waren de beste vrienden, altijd opzoek naar avontuur, en deelde alles. Totdat Fred´s vader om het leven komt, en Fred zit dan nog op een kostschool. Mickey gaat hem dan opzoeken, als alles achter de rug is verhuisd Fred, samen met zijn moeder. Ze willen contact houden, maar allebei hun ouders onderscheppen de brieven.

15 jaar later komen ze elkaar bij toeval tegen in een speelgoedwinkel. Als Mickey haar visitekaartje geeft, komt Fred op een dag langs, ze praten wat, en het klikt meteen weer. Als Fred voor zijn werk een groot feest voor kinderen organiseert, nodigt hij Mickey en Joe uit. Ze kunnen het weer heel goed vinden.

Als Mickey op het huis van haar ouders past, komt Fred plotseling langs. Ze hebben toen weer gezoend. Als Fred het aan Rebecca wil vertellen, komt bij Rebecca het verhaal eruit dat ze vreemd is gegaan met Fred zijn beste vriend. Toch denken Mickey en Fred allebei dat het nooit wat wordt, maar op de dag dat Fred gaat trouwen, gaat Mickey naar de bloemenbeurs, om bloemen in de te kopen, als ze hoort dat er gebeld is voor haar.

Ze wist zelf wel waar ze moest zijn had de beller gezegd. Mickey denkt dat Fred het was, en gaat naar het bruggetje waar ze vroeger heel veel hebben meegemaakt. Net als ze denkt dat ze nooit zoveel hoop had moeten hebben, komt Fred er aan.

14. de terugblikken: Rushton, waar Fred & Mickey samen zijn opgegroeid

het heden: Londen, waar Mickey haar bloemenwinkeltje heeft, en Fred in een flatje woont samen met Eddie

15. de terugblikken: 1986

het heden: 2001

Schrijver:Josie Lloyd & Emlyn Rees

16. Josie Lloyd en Emlyn Rees vormen een schrijversechtpaar. Met hun dochtertje Talulah wonen zij in Londen.

Voordat de twee elkaar ontmoetten hadden ze beiden zelf reeds gepubliceerd. Emlyn werkte toen nog bij een literair agentschap, hetzelfde als waar hij zijn boeken heeft weten te publiceren. Josie had zich al volledig op het schrijven gestort. Zij raakten in de kroeg aan de praat, waarna Emlyn voorstelde samen een boek te gaan schrijven.

Wat begon als een verzameling verhalen over hun vrienden resulteerde in een humoristisch liefdesverhaal, 'Heb mij lief' (1999). Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven. Josie schrijft vanuit het perspectief van de vrouw, Emlyn vanuit dat van de man.

Deze vertelstijl werd hun handelsmerk. Al snel kregen ze een contract aangeboden, en binnen twee maanden waren ze niet alleen vrienden, maar ook zakenpartners.

Het samen schrijven beviel zo goed dat ze een tweede gezamenlijke roman schreven. 'Blijf bij mij' (2000) werd eveneens een groot succes. Van 'Heb mij lief' werden intussen de filmrechten verkocht aan de producenten van 'Four weddings and a funeral'.

Het leven van het schrijversduo raakte in een stroomversnelling toen in diezelfde periode hun dochtertje geboren werd. Dat had effect op hun thematiek. Hippe twintigers zijn niet langer het onderwerp in hun werk, maar het leven van dertigers. Hun derde roman, 'Oude liefde roest niet' (2001), is een romantisch drama in plaats van een humoristische roman.

Eigen mening:

17. ik heb dit boek gekozen omdat ik het al eerder heb gelezen, en ik het een leuk boek vond. Ik heb het nu al zeker 5 keer uitgelezen en ik vind het nog steeds even leuk. Ook heb ik 'Heb mij lief', 'Blijf bij mij', 'Liefdesleven' gelezen, en ik ben nu 'Familiezaken' aan het lezen, ik vond alle boeken (tot nu toe) leuk. Er zit wel leuke humor in verwerkt. En ik kon me goed ik de hoofdpersonen verplaatsen, omdat dat iedereen zou kunnen gebeuren. Ook vond ik dat er veel details inzaten waardoor het verhaal lachwekkend maken.

Bronnen:

18.http://www.chicklit.nl/index.htm?/boek_oudeliefde.htm&2

http://www.beautyenzo.nl/

http://www.arbeiderspers.nl/boekboek/

Copyright (C) 2002-2014 Leerlingen.com - Adverteren op Leerlingen.com - Privacy beleid